• Outdoorbanner


LET'S GO OUTDOORS!

Lekker naar buiten gaan, de natuur is goed voor je. Een frisse neus halen en even je gedachten verzetten.

5 redenen waarom naar buiten gaan goed voor je is:

1. De buitenlucht maakt je gelukkiger

Buiten zijn is goed voor je. Bij zon- en fel daglicht maken we het gelukshormoon serotonine aan. De buitenlucht heeft een positieve invloed op je stemming, dat is mooi meegenomen!

2. Buiten zijn werkt stressverlagend

Natuurgeluiden hebben een gunstige invloed op ons welzijn. Dit geldt zowel voor onze lichamelijke als mentale gezondheid. Vooral op onze omgang met stress heeft de buitenlucht een positieve werking.


3. Frisse lucht ondersteunt je lichaam

Daglicht is essentieel voor een aantal lichamelijke processen. Natuurlijk licht voorziet ons van vitamine D, wat onze weerstand op pijl houdt en ondersteunt bij onze calciumopname.

4. Buitenlucht is gezonder

Zorg voor voldoende frisse lucht in je huis en zet een raam open. Nog beter is het natuurlijk om wat meer tijd van je dag buiten door te brengen.

5. De natuur verbetert je hersenfunctie

Buiten zijn is ook gezond vanwege de positieve invloed op de werking van je hersenen. Om te beginnen kan de frisse lucht je creativiteit bevorderen. En door zo’n fris briesje kun je je nog beter focussen.

 • shutterstock_118086229-kopie
 • shutterstock_754273954
 • shutterstock_582449944
 • natuurhuisjebanner

Natuurhuisje.nl - vind een vakantiehuisje middenin de natuur

Boek een vakantiehuisje middenin de natuur! Geniet van de prachtige natuur rondom jouw natuurhuisje.

“Mensen dichterbij de natuur brengen is onze missie. Hiervoor geven wij graag ook iets terug aan de natuur, zodat we er samen nog lang van kunnen blijven genieten. Voor iedere boeking doneren wij €1 aan lokale natuurprojecten. Deze projecten voeren we uit met onze partners Buitenfonds, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland.”

 • · Vakantiehuisjes midden in de natuur
 • · Weg van de massa
 • · Draag bij aan natuurprojecten
 • · Meer dan 17.000 natuurhuisjes

Ga naar de website van Natuurhuisje.nl en vind het mooiste natuurhuisje! • blotevoetenbanner


Blote-Voeten-Park in Brunssum Limburg

Trek je schoenen en sokken uit en beleef de natuur tot in je tenen! Het grootste blotevoetenpad van de Benelux. BloteVoetenPark Brunssum daagt uit, ontspant en laat je het bos met al jouw zintuigen ervaren! 100% natuurlijk én gezond.

Kijk verder op de website van BloteVoetenParkBrunssum


 • Bannerdagjeweg


DagjeWeg.nl - dé website voor het vinden van leuke uitjes

Op zoek naar een leuk dagje uit? Kijk dan eens op de website van DagjeWeg.nl . Je kunt hier heel makkelijk zoeken naar diverse soorten uitjes, bij jou in de buurt of zoek in een bepaalde provincie.

We hebben alvast wat voor je op een rijtje gezet:

Stoere outdoor uitjes

Natuur uitjes

Natuurparken

Wandelroutes

Fietsroutes • MTBroutes


MTB routes

Een overzicht van alle vaste Mountainbike routes in Nederland. MTBroutes.nl is dè mountainbike website met alle info over MTB / ATB Routes.

"Met de site MTBroutes.nl willen wij een zo compleet mogelijk overzicht geven van alle permanent, bewegwijzerde mountainbikeroutes in Nederland. Naast het overzicht bevat de site routebeoordelingen, een route Top 10, reacties van bikers en videobeelden van diverse routes."

Ga naar de website van MTBroutes.nl en vind jouw favoriete route.


 • bannerbiesbosch


Nationaal park De Biesbosch

In De Biesbosch is er van alles te beleven! Gratis en voor niets geniet je er van de prachtige natuur die het gebied rijk is, maar voor een écht avontuur ga je actief op pad vanaf het water, te voet of met de fiets.

Laat je verrassen en ga naar de website van De Biesbosch.

 • zonsondergang-bootbiesbosch
 • biesbosc